بیشتر بودجه کشورهای داعی تمدن صرف آدم کشی می شود | با وجود فرهنگ غنی اسلامی نیازی به امثال سند ۲۰۳۰ نیست
به گزارش خبرگزاری رسا، جمعی از شیعیان مقیم انگلستان، کانادا و بوسنی که جهت شرکت در همایش بین المللی «تعلیم و تربیت اسلامی مبتنی بر ارزش ها و چشم انداز اسلامی» به قم سفر کرده اند، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.
حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار بیان داشت: خداوند، علوم بسیاری را در نهاد ما به ودیعه نهاده است؛ خدا ما را به عنوان لوح نانوشته خلق نکرده است بلکه صاحب خانه ای به نام «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا» در نهاد وجودی ما آفرید.
وی ادامه داد: وظیفه رسمی هر دانشگاهی و حوزوی این است که چیزی یاد بگیرد که مزاحم این صاحب خانه نباشد، آن علمی که با «توحید» سازگار نیست مانند مهمان ناخوانده و سارقی است که با ورود به خانه مشکل ساز می شود لذا باید درسی بخوانیم که با صاحب خانه و «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا» هماهنگ باشد.
مفسر برجسته قرآن کریم گفت: اسلام هم برای این میزبان که فطرت ماست و هم برای آن مهمانی که باید به درون خود دعوت کنیم برنامه دارد؛ از این رو خدای سبحان به پدران و مادران متذکر می شود که از شما جز انتقال نطفه، کاری ساخته نیست، آفرینش مال خداست و خدا صدر و ساقه این بدن را با توحید خلق کرد لذا به مادران گفت تا آنجا که می توانید با وضو به کودکانتان شیر بدهید و به پدران گفت لقمه حلال به کودک خود بخورانید و اینکه در روایات داریم که لقمه حرام، ذریه را می سوزاند از همین روست.
حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: در نتیجه معلوم شد که انسان صاحب خانه ای دارد که با هر مهمانی سازگار نیست، از طرف دیگر خداوند در قرآن فرمود آنچه یاد می گیرید مهمان شماست لذا شرک، کفر و شبهه که غارتگرند را به درون خود دعوت نکنید و علمی دعوت کنید که با صاحبخانه هماهنگ باشد.
وی افزود: جنگ جهانی اول و دوم و جنگهای نیابتی هر روزه، گوشه ای از آثار حضور این مهمانان ناخوانده در درون انسان است، الان نیز کارخانه های تولید سلاح در کشورهایی که داعی تمدن دارند سه شیفت کار می کنند و بیشترین بودجه این کشورها صرف آدم کشی می شود.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به خوی استکباری آمریکا خاطرنشان کرد: ترامپ یک مهمان ناخوانده ای به نام «غارتگری» را به درون خود دعوت کرده و صاحب خانه را در پای این مهمان کشته است و امروز زیر امضای خود می زند، کاری که هیچ کافری در دنیا انجام نمی دهد چرا که عهد، پیمان و وفای به عهد نزد همه انسانها مطلوب و محترم است.
وی تاکید کرد: تلاش دین این است که انسان از کودکی مسلمان گونه و با معارف الهی رشد کند، اسلام برای شکوفا کردن آن میزبان فرمود کودک وقتی به دنیا آمد اولین آهنگی که به گوشش برسد این باشد که در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه بگویید؛ از حضرت پرسیدند «قد قامت الصلاة» یعنی چه؟ حضرت فرمود «أي حانَ وَقتُ الزِّيارَةِ» در واقع نماز، زیارت خالق است. چنین دینی، کودک را به خوبی تربیت می کند و دیگر نیازی به سند 2030 یا امثال آن نیست، اینکه می گویند کودک را رها کنید و به او آموزش دینی ندهید، یعنی بگذارید این نهال خشک بشود و اجازه بدهید علمی را به درون خود دعوت کند که با صاحبخانه هماهنگ نیست.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیات کلام الله مجید در سوره مبارکه نور بیان داشت: قرآن کریم همه را به حجاب، پاکدامنی، عفاف و ادب دعوت می کند و در سوره مبارکه نور تاکید می کند که این ادب را کودک باید از پدرو مادر خود بیاموزد.
وی تاکید کرد: جهان را جز با عقل و عدل نمی شود اداره کرد و قرآن معلم عقل و عدل است که نمونه ای از عقل و عدل را در سیره انبیاء گذشته به ما نشان داده است، خداوند در قرآن می فرماید رهبرانی را فرستادم که وقتی به قدرت رسیدند و مقتدر شدند از قدرت خود در راه حفظ جامعه استفاده کردند سپس جریان داوود و سلیمان را نقل می کند و می فرماید وقتی داوود حکومت تشکیل داد، آهن را مثل موم در دستان او نرم کردیم، اما او از این قدرت برای بافت زره که یک ابزار دفاعی است، استفاده کرد.
مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به فتوای حُرمت ساخت سلاح های کشتار جمعی و هسته ای، ادامه داد: داوود به عنوان یک رهبر الهی با این قدرت، شمشیر و نیزه و سلاح کشتار جمعی نمی سازد بلکه از آن برای ساختن زره که وسیله ای دفاعی است بهره می برد تا جامعه محفوظ بماند، اینکه ما به صراحت گفته ایم به دنبال سلاح هسته ای نیستیم ،ریشه در این تفکر دارد، این فتوای ماست، چرا که جامعه را هرگز با کشتن و سلاح نمی توان تربیت و اداره کرد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با تاکید بر توجه هر چه بیشتر به آموزش قرآن کریم در سیستم آموزشی ابراز داشت: ما وظیفه داریم یک دوره قرآن کریم را از ابتدا تا انتها با ترجمه درست و روان به کودکان خود بفهمانیم، فطرت آنها نیز کمک می کند که این مفاهیم را درک کنند و در عمق جانشان نفوذ کند./۱۳۲۳/